Voorraad actie! Tot en met 29 februari geven wij extra korting op al onze producten!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Akoestische wandpanelen monteren

Inhoudsopgave

Heb je akoestische wandpanelen gevonden die perfect in je interieur passen? Geweldig! Dan kun je nu aan de slag met het monteren van deze wandpanelen. Met ons stappenplan monteer je eenvoudig je nieuwe akoestische wandpanelen.

Is het eenvoudig om de akoestische panelen van Wall Panel Discounter te bevestigen?

Het is erg eenvoudig om de akoestische wandpanelen van Wall Panel Discounter te bevestigen. Je kunt de akupanel monteren door middel van montagelijm of schroeven. Lees ons stappenplan goed door en dan zijn de wandpanelen binnen no-time bevestigd!

Wat heb je nodig voor het monteren van de akoestische designpanelen?

Voordat je begint met het monteren van de designpanelen, is het handig om eerst alle benodigdheden te verzamelen. Bekijk hieronder wat je nodig hebt:

  • De akoestische wandpanelen van Wall Panel Discounter
  • Schroeven of montagelijm
  • Eventueel een (cirkel)zaag om de panelen op maat te maken
  • Waterpas
  • Potlood
  • Meetlint
  • Winkelhaak
  • Eind lamellen

Stappenplan montage akoestische wandpanelen

Heb je de benodigdheden verzameld? Dan kan je nu aan de slag met het monteren! Volg het stappenplan en geniet binnen de kortste keren van jouw nieuwe interieur.

Stap 1: Zorg voor een goede ondergrond

De eerste stap is gelijk een hele belangrijke: zorg voor een goede ondergrond wanneer je de panelen wilt bevestigen. De ondergrond moet glad zijn. Verwijder dus oude schroeven en spijkers en vul eventuele gaatjes op.

Stap 2: Bepaal de hoogte van de akoestische wandpanelen

Meet goed de hoogte op van de muur waar je het akoestische designpaneel aan wilt bevestigen. Moet je een stukje van het wandpaneel inkorten? Doe dit dan met een cirkelzaag. Zorg er wel goed voor dat de latten vast zitten. Zo gebeuren er geen ongelukken en zaag je het paneel niet scheef af. Als de muur hoger is dan het paneel, kun je de panelen op elkaar zetten.

Stap 3: Teken locatie eerste wandpaneel af

Teken de plek van het eerste wandpaneel af op de muur. Check daarna of deze waterpas is. Als het eerste paneel waterpas is, en je zet er een nieuw paneel tegen aan, dan is de volgende ook waterpas. Twijfel je? Teken dan alle locaties af en plaats daarna de wandpanelen.

Stap 4: Bevestig de akoestische wandpanelen

Nu je de locatie op de muur weet, kun je het wandpaneel plaatsen. Dit kun je doen met montagelijm of met schroeven. Als je kiest voor schroeven, raden we je aan om naar de kleur te kijken van je panelen. Heb je zwarte panelen? Kies dan voor zwarte schroeven. Daarnaast is het belangrijk om ze goed vast te zetten. Je kunt ervan uit gaan dat je ongeveer 12 schroeven nodig hebt per paneel.

Ga je liever voor montagelijm? Dat kan ook! Breng de lijm aan op de achterkant van het paneel. Zorg ervoor dat de panelen 24 uur gefixeerd worden. Zo kan de lijm goed drogen en komt het niet van de muur af.

Tip: plaats de panelen bovenop de plinten. Zo komt er geen stof of water op de panelen en geeft het de ruimte een mooi effect.

Stap 5: Bevestig eind lamellen

Zo, nu zitten de wandpanelen aan de muur! Om de look af te maken, kun je eind lamellen bevestigen. Je kunt kiezen uit 22mm en 45 mm. Door deze eind lamellen, krijgt de lattenmuur een prachtig effect!

Stap 6: Geniet!

Je hebt alle stappen afgerond. Je kunt trots zijn op jezelf! Style je interieur af en geniet van deze prachtige aanvulling!

Ons assortiment akoestische wandpanelen

Bij Wall Panel Discounter kun je terecht voor prachtige, goede kwaliteit akoestische wandpanelen. En ook nog voor een goede prijs! De akupanel montage is eenvoudig. Zo kun je binnen no-time genieten van jouw nieuwe interieur!

Bekijk onze volgende kleuren:

Twijfel je nog over welke kleur het beste bij je interieur past? Bestel onze kleurstalen en houd deze voor je muur. Zo kun je een weloverwogen keuze maken!

Bij Wall Panel Discounter geven we om de natuur. Daarom proberen we zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Zo is het akoestische vilt gemaakt van 100% gerecyclede PET flessen/ plastic, de panelen van gerecycled hout en onze kartonnen verpakkingen van gerecycled papier!

Meer lezen over onze wandpanelen:

Wil je meer inspiratie? Lees onze blogs:

Meer lezen over akoestische wandpanelen?

Wil je meer te weten komen over onze akoestische wandpanelen? Lees dan onze blogs!

DIY: een lattenwand

Stel dat je een uniek stukje kunst kunt creëren, waardoor je je ruimte een unieke uitstraling geeft én ook je eigen creativiteit kunt weerspiegelen? Dan

Lees verder »
Zwart eiken dressoir impressie

Vul je gegevens in

Muur breedte (cm)

Muur hoogte (cm)

Vul je gegevens in

Muur breedte (cm)

Muur hoogte (cm)

Filter je producten

Heb je hulp nodig?

Bel ons

020 - 123 45 67

Mail ons

Klik en mail