Voorraad actie! Tot en met 21 april geven wij extra korting op al onze producten!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Wandpanelen met vilt en hout

Inhoudsopgave

Een wandpaneel van vilt is een eigentijdse en veelzijdige toevoeging aan elk interieur. Functionaliteit gaat samen met esthetiek. Met de zachte en warme uitstraling biedt vilt niet alleen een opvallende visuele aantrekkingskracht, maar ook praktische voordelen zoals geluidsabsorptie en isolatie. Dus wil je een decoratief accent toevoegen aan je ruimte en tegelijkertijd een gezellige sfeer creëren? Haal dan akoestische wandpanelen met vilt gecombineerd met hout in huis.

Wat is een vilt wandpaneel?

Een vilt wandpaneel is, zoals de naam al zegt, een akoestisch wandpaneel gemaakt van vilt. Het is decoratief en functioneel. Dit paneel kan verschillende vormen en afmetingen hebben. Akoestische wandpanelen van vilt worden aan de muur bevestigd in verschillende ruimtes zoals een slaapkamer, gang, keuken of een werkplek. De latten op vilt hebben veel voordelen: ze vangen galm op en zorgen voor een betere akoestiek. Daarnaast is het visueel erg mooi. Een DIY lattenwand zorgt voor een persoonlijke touch en een fijne sfeer.

Waar is vilt van gemaakt?

Vilt wordt traditioneel gemaakt van wol, maar kan ook worden gemaakt uit andere natuurlijke vezels zoals alpacawol, mohair en zijde. Het productieproces van vilt omvat het samendrukken en verstrengelen van de vezels door middel van warmte, vocht en druk. Tijdens dit proces hechten de vezels zich aan elkaar en vormen ze een dichte, samenhangende structuur. Ons akoestische vilt is duurzaam en gemaakt van gerecyclede materialen.

Wandpanelen worden gemaakt van zwart vilt met verschillende kleuren hout:

Voordelen van lattenwand met vilt

Een lattenwand met vilt biedt verschillende voordelen die zowel visueel als functioneel zijn. Allereerst creëert het vilt een zachte en warme uitstraling, waardoor de ruimte direct gezelliger aanvoelt. Daarnaast fungeert het vilt als een geluidsabsorberende laag, waardoor de akoestiek van de kamer verbetert door geluid te dempen en echo’s te verminderen. Een lattenwand biedt op zijn beurt een veelzijdige structuur voor het ophangen van decoratieve items, zoals foto’s, planten of knoppen/haken waardoor je een mooie kapstok krijgt, waardoor het een praktische en aanpasbare oplossing is voor het organiseren van de ruimte. Bovendien biedt een lattenwand met vilt een duurzame en milieuvriendelijke optie, omdat vilt gemaakt kan worden van natuurlijke vezels en het hout van de lattenwand afkomstig kan zijn van duurzaam beheerde bossen.

Wanddecoratie met vilt

Wanddecoratie met vilt biedt een unieke manier om je interieur op te leuken en een persoonlijk tintje toe te voegen aan de ruimte. Vilt kun je met verschillende texturen, kleuren en vormen combineren, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om leuke ontwerpen te maken. Bovendien heeft vilt natuurlijke geluidsabsorberende eigenschappen, waardoor het niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook functioneel door bij te dragen aan een rustige en harmonieuze omgeving.

Meer lezen over akoestische wandpanelen?

Wil je meer te weten komen over onze akoestische wandpanelen? Lees dan onze blogs!

Houten achterwand

Een houten achterwand maken doe je zo Altijd al gedroomd van een stijlvol en knus huis? Dat creëer je eenvoudig met een houten achterwand. Of

Lees verder »
Zwart eiken dressoir impressie

Vul je gegevens in

Muur breedte (cm)

Muur hoogte (cm)

Vul je gegevens in

Muur breedte (cm)

Muur hoogte (cm)

Filter je producten

Heb je hulp nodig?

Bel ons

020 - 123 45 67

Mail ons

Klik en mail