Voorraadkorting! Meer dan 20% korting op alle akoestische wandpanelen. Wacht niet en pak extra korting!
*korting is al verrekend in de prijs!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Inkorten wandpanelen

Inhoudsopgave

Stappenplan: Inkorten wandpanelen

Heb je wandpanelen gekocht, maar passen ze net niet qua lengte op de muur? Of wil je de muur voor de helft stylen met de akoestische wandpanelen? Het inkorten van wandpanelen is een nauwkeurige klus. Denk goed na over waar je de wandpanelen wil plaatsen. Onze panelen zijn in verschillende maten verkrijgbaar dus mogelijk kun je het inkorten voorkomen. Wandpanelen zijn verkrijgbaar in de volgende hoogtes: 60 cm, 240 cm, 260 cm en 300 cm. Je wilt natuurlijk wel dat je akoestische wandpanelen op maat zijn. Gelukkig hebben wij een stappenplan gemaakt als je jouw panelen wel moet inkorten. Lees hier hoe je de klus kan klaren. Zo creëer je een nieuw interieur en verbeter je de akoestiek. Lees het stappenplan!

Wat heb je nodig?

Voor het inkorten van de wandpanelen, heb je wat items nodig. Denk aan de panelen zelf, montagelijm, schilderstape en een cirkelzaag voor het op maat maken van de panelen. Sommige spullen zul je zelf al hebben, andere benodigdheden kun je op onze website vinden.

Stappenplan

  1. Maak de ondergrond leeg: Zorg ervoor dat de werkruimte vrij is van obstakels en puin om een veilige en efficiënte werkomgeving te garanderen. En zo beschadig je de panelen ook niet!
  2. Bepaal de hoogte van de panelen: Hoe hoog wil je de panelen hebben? Bedenk de gewenste hoogte en zorg ervoor dat deze hoogte past bij eventuele obstakels van het plafond, de muur of veranderingen in de vloer.
  3. Meten: Meten is weten! Gebruik een meetlint en een potlood om nauwkeurig de hoogtemaat af te meten op de panelen. Markeer duidelijke lijnen op de panelen om als zaaglijnen te dienen.
  4. Check of de panelen waterpas staan: Voordat je begint met zagen, controleer of de panelen waterpas staan. Dit zorgt voor een rechte en nette afwerking van de wand. Pas indien nodig de hoogtemaat aan.
  5. Teken af: Teken de zaaglijnen op de panelen met behulp van een rechte rand of een winkelhaak om ervoor te zorgen dat de sneden recht en precies zijn.
  6. Plak af: Plak voor het zagen de lijn af met schilderstape. Dit voorkomt namelijk dat het hout gaat splinteren.
  7. Plaats stevig op de werkbank: Bevestig het paneel stevig op een werkbank of zaagblok, zodat het tijdens het zagen niet verschuift.
  8. Zagen: Gebruik een geschikte zaag zoals een cirkelzaag of een decoupeerzaag, om de panelen langs de gemarkeerde lijnen af te zagen. Met een geschikte zaag bedoelen we een cirkelzaag of een decoupeerzaag met een dun zaagblad en fijne vertanding. Draag altijd de juiste veiligheidsuitrusting zoals een veiligheidsbril of gehoorbescherming.
  9. Randjes nalopen en mogelijk schuren: Controleer de gezaagde randen op eventuele bramen of ruwheid. Gebruik indien nodig schuurpapier om de randen glad te maken.
  10. Reinigen en stofvrij maken voor plaatsen: Verwijder zaagstof en eventuele resten van het paneel. Zorg ervoor dat de panelen schoon en stofvrij zijn voordat je ze op hun plaats monteert.

Met dit zorgvuldig gevolgde stappenplan kun je wandpanelen inkorten en aanpassen aan je specifieke behoeften met precisie en professionaliteit. Vergeet niet om veiligheidsmaatregelen in acht te nemen tijdens het hele proces en de benodigde beschermende uitrusting te dragen.

Welke kleur wandpaneel kies jij?

Onze akoestische wandpanelen zijn beschikbaar in de volgende zeven kleuren:

Voor welke kleur ga jij?

Meer lezen over akoestische wandpanelen?

Wil je meer te weten komen over onze akoestische wandpanelen? Lees dan onze blogs!

Houten achterwand

Een houten achterwand maken doe je zo Altijd al gedroomd van een stijlvol en knus huis? Dat creëer je eenvoudig met een houten achterwand. Of

Lees verder »

Vul je gegevens in

Muur breedte (cm)

Muur hoogte (cm)

Vul je gegevens in

Muur breedte (cm)

Muur hoogte (cm)

Filter je producten

Heb je hulp nodig?

Bel ons

020 - 123 45 67

Mail ons

Klik en mail