Voorraad actie! Tot en met 29 februari geven wij extra korting op al onze producten!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Akoestische werkplek voor thuiswerkers: hoe kunnen wandpanelen helpen?

Inhoudsopgave

Akoestische werkplek

Sinds de coronapandemie is thuiswerken niet meer weg te denken uit het huidige werklandschap. Minder reistijd, meer concentratie en tussendoor nog even de was wegwerken. Maar thuiswerken is niet voor iedereen ideaal. Wanneer je geen eigen plekje hebt, kinderen door het huis heen rennen of de akoestiek in de ruimte niet optimaal is, wordt het lastig om je te kunnen focussen. Gelukkig zijn daar oplossingen voor. Benieuwd naar wat die zijn? Lees dan even verder.

5 tips voor een optimale werkplek met de beste akoestiek

Een goede akoestische werkplek kan het verschil maken tussen afleiding en productiviteit. Met onze 5 tips maak je van je werkplek een oase van rust en kun je effectief thuiswerken!

  1. Kies voor wandpanelen: Wandpanelen zijn de beste manier om je werkplek akoestisch te verbeteren. Akoestische wandpanelen hebben veel voordelen zoals de galm uit de kamer halen. Maar wist je ook dat ze bijdragen aan meer concentratie? Ideaal voor wanneer je moeite hebt met thuiswerken. Hoeveel wandpanelen je nodig hebt, ligt aan de ruimte. Wil je een accentmuur creëren of de gehele ruimte onderdompelen met panelen? Monteer ze bijvoorbeeld op de muur bij je bureau. Is jouw slaapkamer ook je werkplek? Dan kun je ze ook achter het hoofdeinde van het bed plaatsen. Zo krijgt je slaapkamer gelijk een stijlvolle look!
  2. Zorg voor zachte oppervlakken: Zachte oppervlakken absorberen geluid. Leg een mooi kleed op de vloer, of hang hem aan de muur, en zorg voor gordijnen. Tapijt kan er natuurlijk ook voor zorgen dat het geluid geabsorbeerd wordt. Zo verbeter je de akoestiek op je werkplek.
    Positioneer je meubilair: De juiste positionering van je meubilair kan een groot verschil maken in de akoestiek van je thuiswerkruimte. Plaats boekenkasten, banken of andere meubelstukken strategisch om geluidsgolven te breken en de vorming van echo’s tegen te gaan. Zorg ervoor dat lege muren en lege hoeken worden vermeden. Lege plekken zorgen er namelijk voor dat geluid weerkaatst wordt.
  3. Voeg planten toe: Planten verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit, ze absorberen ook geluid. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat je ruimte opfleurt. Wat je thuiswerkplek niet alleen akoestisch verbetert, maar ook zorgt voor een inspirerende plek!
  4. Gebruik diffusers: Akoestische diffusers verspreiden geluidsgolven en zorgen ervoor dat de nagalm verminderd. Diffusers zijn ontworpen om verluid op een evenwichtige manier te verspreiden.

Met deze 5 tips creëer jij de ideale werkplek.

Meer lezen over akoestische wandpanelen?

Wil je meer te weten komen over onze akoestische wandpanelen? Lees dan onze blogs!

DIY: een lattenwand

Stel dat je een uniek stukje kunst kunt creëren, waardoor je je ruimte een unieke uitstraling geeft én ook je eigen creativiteit kunt weerspiegelen? Dan

Lees verder »

Inkorten wandpanelen

Stappenplan: Inkorten wandpanelen Heb je wandpanelen gekocht, maar passen ze net niet qua lengte op de muur? Of wil je de muur voor de helft

Lees verder »
Zwart eiken dressoir impressie

Vul je gegevens in

Muur breedte (cm)

Muur hoogte (cm)

Vul je gegevens in

Muur breedte (cm)

Muur hoogte (cm)

Filter je producten

Heb je hulp nodig?

Bel ons

020 - 123 45 67

Mail ons

Klik en mail